Ostrzyce Spa ***

Ceny i Rezerwacja

Przyjazd
Liczba Nocy

Menu

Sałatki:

- Wegetariańska z serem feta i sosem winegret 

- Sałatka z grillowanym kurczakiem i sosem słodko-kwaśnym 

- Sałatka z piersią gęsią podana z sosem żurawinowym 

- Sałatka z grillowanym łososiem z sosem koperkowym


Kulinarne rozmaitości:

- Pierogi z mięsem w sosie grzybowym (8 szt.) 

- Pierogi z kapustą i grzybami okraszone boczkiem i cebulką (8 szt.) 

- Pierogi z truskawkami (8szt.) 

- Pierogi z jagodami (8szt)

- Placuszki ziemniaczane ze śmietaną i cukrem (6szt.) 

- Placuszki ziemniaczane z żurawiną i szarlotką (6szt.)  

 

Przystawki:

- Śledź w śmietanie po kaszubsku 

- Śledź opiekany w zalewie octowej z cebulką 

- Carpaccio z poledwicy wołowej i kaparami

- Carpaccio z łososia

Na życzenie klienta przystawki serwujemy z pieczywem, grzanką lub ziemniakami z wody.


Zupy:

- Rosół tradycyjny z makaronem 

- Barszcz czerwony z pasztecikiem 

- Żurek staropolski z jajkiem 

- Kapuśniak z żeberkiem 

- Rybna z kluseczkami 

- Flaczki wołowe 


Dania rybne:

- Sielawa smażona na maśle 

- Sandacz w sosie cytrynowym 

- Filet pieczony z dorsza  

- Pstrąg, na dwa sposoby:

a. na parze z warzywami

b. z masłem czosnkowym 

- Łosoś, na trzy sposoby:

a. stek z łososia z grilla

b. filet z łososia w sosie ogórkowym

c. łosoś smażony podany ze szpinakiem

- Smażony halibut podany z dipem tatarskim


Dania z drobiu:

- Grillowany filet z kurczaka w ziołach prowansalskich

- Kotlet De Volaille nadziewany pietruszką i masłem 

- Pierś nadziewana brokułami i serem

- Pierś saute podana z sosem kurkowym 


Dania z wieprzowiny:

- Karkówka z grilla z sosem tzatziki 

- Tradycyjny schab po polsku 

- Gołąbek w kapuście z sosem z pomidorów                                                               

- Grillowana polędwica wieprzowa z sosem serowym                                                                 

- Polędwiczki w sosie śmietankowo - grzybowym                                                 

 

Dania z wołowiny:

- Gulasz wołowy z warzywami 

- zraz w sosie własnym

- befsztyk z polędwicy 

- Plinc ziemniaczany z gulaszem wołowym i kwaśną śmietaną

 

Dania dla dzieci:

- Zupa pomidorowa z makaronem 

- Kotlet drobiowy z frytkami i surówką z marchewki 

- Kotlet De Volaille nadziewany masełkiem i pietruszką z frytkami i surówką z marchewki                               

- Nuggetsy drobiowe z frytkami i surówką z marchewki                                                                               

 W cenę dania wliczono dodatki do wyboru: ziemniaki z wody, ziemniaki po kaszubsku, frytki, kasza, ryż, kopytka oraz dwie surówki zimne lub jedna na ciepło.


Desery:

- Lody z owocami i słodką śmietaną 

- Lody na pieczonych ananasach z sosem malinowym 

- Naleśniki z konfiturą i twarożkiem

 - Sałatka owocowa


Dodatki do dań głównych:

- ziemniaki z wody 

- ziemniaki po kaszubsku zapiekane z cebulką i boczkiem 

- frytki 

- kasza 

- ryż

- kopytka

- duszona marchewka z groszkiem 

- kapusta kiszona zasmażana 

- kapusta czerwona zasmażana 

- buraczki 

- bukiet warzyw gotowanych na parze 

- zestaw świeżych surówek 


Napoje gorące:

- Espresso 

- Double Espresso 

- Cappuciono 

- Cafe latte 

- Herbata (różne smaki) 


Napoje zimne:

Coca-cola - 0,2l/0,5l 

Coca-cola zero - 0,2l/0,5l 

Fanta - 0,2l/0,5l 

Sprite - 0,2l/0,5l 

Kinley Tonic Water - 0,2l/0,5l 

Kropla Beskidu 0,25l 

Nestea cytrynowa/brzoskwiniowa - 0,25l 

Cappy - 0,2l 

Burn - 0,25l 

Sok pomarańczowy - 0,2l/ 1l 

Sok jabłkowy - 0,2l/ 1l 

Sok porzeczkowy - 0,2l/ 1l 

Sok pomidorowy - 0,2l 

Maślanka - 0,4l 

Kompot na ciepło lub na zimno - 0,4l/1l 


hotelostrzyce - Romantyczny Weekend
Romantyczny Weekend
3 dni, Od 390 zł/os
hotelostrzyce - Walentynki
Walentynki
3 dni, Od 405 zł/os
hotelostrzyce - Wielkanoc
Wielkanoc
4 dni, Od 820 zł/os

Newsletter

Dodaj »